Turvallista elämää

Julkaistu:

Olemme varautuneet erilaisiin vaaratilanteisiin jo etukäteen. Monella on autossaan ensiapulaukun lisäksi keltaiset liivit, itsellä myös turvavyöleikkuri. Moni on myös hankkinut erilaisia arjen turvallisuuden taitoja. Ensiapu1-kortti on voimassa ja olen harjoitellut alkusammutusta, mutta toivon, että taitoja ei tarvitsisi testata käytännössä.

Vaaleilla valittava aluevaltuustot päättävät monin tavoin myös turvallisuudestamme. Sosiaali- ja terveydenhuollon lisäksi päätösvaltaan siirtyy myös pelastustoimi.

Pelastustoimi säilyy uudessa aluehallinnossa itsenäisenä, erillisenä toimialana. Kymenlaakson pelastuslaitoksen toimintaa tukee 27 vapaaehtoista palokuntaa, joiden kanssa on tehty uusi sopimus viime lokakuussa. Varsinkin syrjemmillä seuduilla paikallinen VPK on usein ensimmäisenä paikalla onnettomuustilanteissa.

Kymenlaakson pelastuslaitoksen palvelutasopäätös on vuoden 2024 loppuun. Mutta kun käydään tekemään seuraavaa palvelutasopäätöstä, sen päättää aluevaltuusto. Suunniteltu turvallisuuslautakunta vastaisi mm. valmiussuunnittelun ja varautumisen koordinoinnista.

Turvallista elämää on se, että ambulanssi ja paloauto tulevat mahdollisimman pian, kun niitä tarvitaan. Tai että maakunnassa on varauduttu hyvin mm. riskeihin liikenteen, teollisuuden ja vaarallisten aineiden kuljetuksessa. Mutta turvallista elämää on myös pääsy sujuvasti ja ajallaan lääkäriin, keskussairaalan tutkimuksiin, matalan kynnyksen mielenterveyspalveluihin, sosiaalityöntekijän vastaanotolle ja monen muun palvelun äärelle, kun niitä tarvitaan.

Turvallista elämää meille kaikille.

Lisää julkaisuja

17.12.2021

Mollivoittoinen budjetti

Luottamushenkilövuosien aikana on muutaman kerran joutunut tekemään huonoja päätöksiä. Viimeksi tänään, kun päätettiin Kymsoten vuoden 2022 budjetista. Jo lähtökohdat Kymsoten

15.12.2021

Ajankohtaista Pyhtään sotesta

Pyhtään sosiaali- ja terveyspalvelut on kokonaisulkoistettu Terveystalolle. Miten meillä menee, se kuullaan yhteisissä palavereissa muutaman kerran vuodessa. Mukana edustajat Terveystalosta,

13.12.2021

Budjetista edellytyksiä hyvälle elämälle ja yrittäjyydelle

Pyhtään ensi vuoden budjetti hyväksyttiin 13.12. valtuuston kokouksessa. Oikeistoryhmän puheenjohtajan roolissa tein puheessani siitä muutaman yleishuomion: ”Sanotaan, että joka vanhoja